Млади доброволци ремонтират детската градина в Черниче - blagoevgrad.utre.bg

Млади доброволци ремонтират детската градина в Черниче

03 септември 2018, 08:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Симитли

Освежиха оградата, направиха пясъчник

Младежи от евросело Черниче работят през почивните си дни, за да приключи по-бързо ремонта на детската градина в селото, информираха от пресцентъра на Община Симитли.

Делото за пример на младите хора е по инициатива на кмета. Той учтиво покани всеки, който има желание и му е възможно да се включи в доброволен труд. Начело бе той, първият сред равни в Черниче – кметът Георги Стефанов. Наравно със строителите, които довършват ремонта на детската градина, работиха той и още бригада доброволци. Освежиха оградата, направиха пясъчник…

Призив към всички в селото беше отправен чрез фейсбук страницата на село Черниче. Идеята е - да приключат възможно най-скоростно ремонтните дейности в забавачницата и малчуганите да посрещнат новата учебна година в прекрасен двор.

Цяла събота и неделя младите хора дават пример за задружие и желание - децата на селото да растат в най-красивата и приветлива детска градина. Дворът в детската градина вече има нов облик. Плочки бяха поставени от доброволците. Те направиха и новия пясъчник за децата. Дадоха много свежест и цвят на оградата, боядисаха я в пъстри бои.

Фирмата, изпълнител на ремонта в детската градина на Черниче, работи без почивка. Напомняме, че в момента се правят довършителните работи след цялостното реновиране на детската градина през миналата година.

А от тази есен и… приказна принцеса ще посреща децата сутрин и ще ги усмихва. Тя е изрисувана на фасадата на сградата с много любов от Ангелина Попова, доброволно.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета