Избрани Новини

Преобразяват стълбите пред Дома на културата в Сандански

Ще бъдат брандирани с цитати на велики личности

Проектът „Мост на мотивацията“ навлиза във финален етап. Припомняме, че Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” - Сандански бе сред 13-те спечелили финансиране от VIVACOM Регионален грант. За трета поредна година VIVACOM Регионален грант дава възможност на десетки идеи на граждански организации от цялата страна да участват в конкурса за финансова подкрепа. Програмата подкрепя и подпомага регионите в България и стимулира участието на местните общности.

Първоначалната идея на проекта бе изрисуване на главния мост в парка на града, с подбрани цитати на велики личности, но след проведени разговори с ръководството на община Сандански и екипа на VIVACOM Регионален грант  мястото бе променено, така вместо моста, стълбите пред Дома на културата ще брандирани с цитати на велики личности.

Първата част от проекта приключи, жители на община Сандански дадоха своите предложения за цитати. В следващите седмици предстои почистване на стълбите, в които участие ще вземат доброволци и служители на общинска администрация. Заключителният и финален етап на проекта ще бъде създаването и поставянето на цитатите на стълбите. С реализирането на идеята ще бъде подобрена градската среда.

Основната мисия на Сдружение „С идея за бъдещето - спорт, образование, култура е да насърчава младежите от Сандански и тяхната гражданска активност, доказателство затова е реализирането на идеята за на ученичката – Радoстина Божикова.

Проектът се осъществява и със подкрепата на община Сандански.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)