Избрани Новини

Шофьор се оплака от побой на полицай

Районна прокуратура - Сандански разследва случая

На 4.09.2018 г. в 16:03 ч. в Районна прокуратура – Сандански е постъпила жалба от Г.А., в която се твърди, че му е нанесен побой от полицейски органи при изпълнение на служебните им задължения. Към нея са били приложени медицински документи с резултати от извършени прегледи.

По случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. 3, вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс, водено под наблюдението на Районна прокуратура – Сандански.

В хода на разследването към настоящия момент е установено, че на 03.09.2018 г., около 23:55 ч., на ул.„Стефан Стамболов“, в района на заведението „Аджев хан“ в гр. Сандански се намирал дежурен автопатрул, където служители на РУ изпълнявали служебните си задължения. В този момент към тях се движел водачът на лек автомобил - Г.А., на когото бил подаден сигнал със стоп палка за спиране, обаче той не се подчинил. Мъжът направил маневра „обратен завой", след което напуснал мястото. Последвало преследване на колата от автопатрула из целия град. В един момент водачът спрял автомобила, излязъл от него и побягнал, след което бил настигнат от полицейските служители и задържан.

Г.А. е бил прегледан от съдебен лекар, който му е издал медицинско удостоверение. Констатирани били: контузия на главата, травматични увреждания и рани в областта на очите, дясното ухо, охлузвания на лявото коляно, болезненост в дясната част на гърба. В съвкупност уврежданията представляват временно разстройство на здравето неопасно за живота.

Междувременно водачът на лекия автомобил Г.А. е бил изпробван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, като пробата е била положителна - 1,86 промила, за което е било образувано бързо производство. Очакват се резултати от назначената химическа експертиза на кръвната проба на лицето. Предстои Г.А. да бъде привлечен в качеството му на обвиняем за извършени от него престъпления - управление на МПС след употреба на алкохол и противозаконно пречене на органите на властта да изпълняват служебните си задължения.

Разследването по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)