Топли слова и топла храна получиха и тази неделя бедните в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Топли слова и топла храна получиха и тази неделя бедните в Благоевград

09 септември 2018, 19:24 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

  На 27 септември се открива изложба в помощ на кухнята

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

120 души бяха нахранени

Доброволческата кухня за нуждаещите се към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя раздаде храна на социално слабите ни съграждани. "Днешното дежурство мина приятно и ползотворно. Приготви се агнешка курбан чорба. Раздадохме 120 порции. Благодарим на певците на клира, които придадоха на дежурството ни молитвено настроение. Особено се радваме, когато кухнята е и място, в което можеш да срещнеш близък човек. Благодарим ви, млади хора, че ни радвате с присъствието си", споделят организаторите.
От Кухнята за бедни канят благоевградчани на изложба на картини - живопис на една прекрасна дама, която иска да подкрепи дейността й - художничката Вили Костова. Тя ще бъде открита на 27-ми септември от 17 часа в залите на музея в Благоевград и ще може да се разгледа до 4-ти октомври.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул."Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета