Избрани Новини

Хеликоптер качва новия заслон на Кончето

Досега работиха над 150 доброволци

Измина един месец от началото на финала за заслон „Кончето“ в Пирин. За този период постъпиха нови 20 415.49 лв. дарения, включиха се повече от 150 доброволци, които качиха на гръб близо 1500 кг инструменти, вода, цимент, пясък, чакъл, бетон, желязо, бензин и т.н.
Много хора дариха храна, вода и инертни материали. Старият заслон беше демонтиран и сортиран на пакети х 300 кг за сваляне с хеликоптер.  За съжаление по-голямата част от дървения материал е много изгнил и няма да може да се използва за възстановяване на заслона като музей.
Направен е навес и е опъната палатка, под които да спят хората,  работещи горе. Всичко, което можеше да се свали на гръб, е свалено до хижа "Яворов", включително огромно количество боклук, набутан под стария заслон, съобщават инициаторите.
Изкопаха се основи и се отляха 6 броя железобетонни пети с общ обем 0.75 м3. Новият заслон беше преместен от Разлог до хижа "Яворов".
Какво предстои:
От днес до 14.09 (в зависимост от атмосферните условия) хеликоптер ще качи новия и ще свали стария заслон. Веднага след това ще започне монтажа на новия заслон от 5-6 хора с опит и хъс.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов