Избрани Новини

Убиецът на велосипедиста във Варна е бил неправоспособен водач

Крими

12-09-2018, 13:57

Снимка:

Апелативна прокуратура – Варна

Автор:

dobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кола удари велосипедист и избяга

Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем

За причиняване на смърт по непредпазливост в пътно-транспортно произшествие, след което водачът е избягал, Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем 25-годишния неправоспособен водач П.З. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата. Повдигнато му е обвинение за извършено деяние по член 343, ал. 3 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.

Тежкият инцидент е станал на 10 септември тази година около 19,50 часа на  бул. „Приморски“, близо до кръстовището с ул. „Македония“ във Варна. Водачът на автомобил „БМВ“ П.З. удря велосипедист и напуска местопроизшествието. Вследствие на инцидента 38-годишният М.Ч.е починал.

Автомобилът е намерен изоставен на бул. „Цар Освободител“. По регистрационния му номер полицията във Варна установила собственикът, който се оказва неправоспособният П.З., шофирал в часа на инцидента.  В резултат на оперативно-издирвателните мероприятия на ОД на МВР 25-годишният водач се е предал на 11 септември в присъствието на адвоката си.

Назначени са експертизи, включително са взети проби от водача за употреба на наркотици, резултатите от които предстои да излязат.

П.З. е неправоспособен водач, никога не е притежавал свидетелство за управление на автомобил. Съставяни са му два акта за управление на МПС като неправоспособен водач – през 2010 г., когато е бил още непълнолетен, и през 2017 г.

В рамките на разследването са разпитани множество свидетели, станали очевидци на пътно-транспортното произшествие, извършено е претърсване и оглед на автомобила под ръководството на прокурор в Окръжната прокуратура.

След изтичане на 72-часовото задържане прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов