Избрани Новини

Парад на пожарна техника проведоха в Кюстендил

Проявите са посветени на Празника на българските пожарникари ​

Днес служителите на РДПБЗН - Кюстендил, създадоха празнично и респектиращо настроение в града. Поводът бе професионалният им разник. Началото бе дадено с Парад на пожарна техника  - 15 специализирани автомобила за действия при пожари, бедствия и извънредни ситуации, в това число UTV, моторна шейна, моторна лодка преминаха по улиците на Кюстендил. Колоната се спря на централния градски площад „Велбъжд“. Под звуците на националния химн, изсвирен от Градския духов оркестър, пожарникарите издигнаха с автомеханичната стълба националния флаг на 32 метра височина.

Последва представяне на дейности на РДПБЗН от служители и доброволци от МПО „Млад огнеборец“, интерес за гостите предизвикаха както демонстрациите, така и изложбата от детски рисунки на тема „С очите си видях бедата“.

Гостите на празничната проява имаха възможност да се запознаят с оборудването на пожарникарите, да гасят огън с пожарогасители, за децата най-вълнуващо бе да се качат в автомобилите на пожарникарите, да се екипират със специалното им оборудване.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)