Избрани Новини

Още игри и забави за благоевградските деца

В навечерието на първия учебен ден - богата програма за учениците

Богата програма и интересни събития е подготвила Община Благоевград в навечерието на първия учебен ден. Програмата започва днес от 9:30 часа на площад „Македония“. Първото събитие е Спортна панорама - форум, който има за цел да популяризира спорта сред учениците и подрастващите, както и да ориентира родителите и децата в даден спорт.
Спортното събитие се организира за седма поредна година от Община Благоевград, спортните клубове на територията на града, съвместно с Министерството на младежта и спорта. Всички клубове на територията на Благоевград ще имат възможност да се презентират, да покажат постиженията си, завоюваните медали, купи и отличия. Целта е клубовете да представят дейността си, както и спецификата на спорта. Жителите и гостите на Благоевград ще могат да се насладят на пъстра презентация на всички видове спортове, представени от отборите участници.
Непосредствено след откриването на Спортната панорама ще започне и инициативата „Новите  шампиони“. На площад „Македония“ от 10:00 часа ще се проведат безплатни уроци по тенис за начинаещи. „Новите шампиони“ се организира от Община Благоевград и Българската  федерация по тенис.
В навечерието на първия учебен ден - 16 септември,  на пл.„Македония“ от 19:00 часа, всички заедно ще изпратим лятната ваканция с концерт „Ние решаваме“. На сцената в центъра на града ще излязат звезди като Павел и Венци‘Венц, Михаела Маринова, Дара, Искрата, Ева Пармакова и други. „Ние решаваме“ е Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)