Избрани Новини

Съвместна изложба показват Мария Кукова и Емил Марков

Откриването е в 18.30 часа в Галерия "Сигна"

Пловдивската галерия "Сигна" кани на откриването на съвместната  изложба на Мария Кукова и Емил Марк. То е в 18.30 часа.

Експозицията от 19 творби на Мария Кукова носи названието „Ехо от античността“. Известна със своите пейзажи, натюрморти и икони, този път авторката изненадва с цветни композиции, в които са вплетени изображения на ценни археологически находки от българските земи – ритони, статуетки, съдове и др., на фона на древни архитектурни елементи или на съзвездия. И картините и елементите в тях носят своите послания, свързани с античната философия и митология, но и вдъхновяват с изяществото си, като повик за опазването на българското културно наследство.
Емил Марков представя 10 картини – абстрактна живопис, под мотото „ОБЕКТ“. Авторът се опитва да вкара в днешната реалност нереалния и невидим свят, държащ буден всеки творчески зареден интелектуалец. Майстор на фоновете и композициите, преподавателят в Националната гимназия за изобразително изкуство „Цанко Лавренов“ още веднъж идва да покаже необятните възможности и похвати на творците от пловдивската школа.
Това, което свързва двете експозиции в обща изложба е майсторството в композиционните решения и интерпретации на двамата автори, постигнали, всеки посвоему, сплав от символика, изящност на рисунъка и мисловна вглъбеност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов