Избрани Новини

Откриха новата учебна година в Гоце Делчев (снимки)

Над 4 000 деца започват училище там

Новата учебна година на територията на всички учебни заведения в община Гоце Делчев днес започва нормално. Първият учебен ден, училищата на територията на общината прекрачиха над 4200 ученика, като броят им е малко по-голям в сравнение с миналата година. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3263.
Най-многобройни по численост на учениците и тази година са двете гимназии – ПМГ "Яне Сандански" и НПГ "Димитър Талев", след което са Първо ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" и Второ ОУ "Гоце Делчев".
Първокласниците, които влязоха за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината, са 310 на брой, което е повече в сравнение с миналата година. Само в трите основни училища в град Гоце Делчев, броят на първокласниците е 217, което е с 30 деца повече спрямо предходната учебна година. Окончателният и точен брой обаче, ще бъде напълно ясен в първите дни след началото на новата учебна година.
Първият учебен ден на новата 2018/2019 година в училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха и 411 учители. От тях 297 ще преподават на учениците от трите основни училища и трите гимназии в гр. Гоце Делчев.
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов присъства на официалното откриване на новата учебна година във Второ ОУ "Гоце Делчев". Той поля вода за успешното начало на най-малките – първокласниците, като отправи към тях пожелания за много здраве, усърдие и любознателност.

По повод началото на новата 2018/2019 година, кметът на община Гоце Делчев изпрати поздравителни адреси до директорите и колективите на всички учебни заведения на територията на общината. В него се казва:
"Първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни за всеки един от нас, споменът за които пазим през целия си живот. Очакването, любопитството, надеждата и вълнението, с което всяко дете прекрачва за първи път прага на училището е миг, който остава завинаги в сърцето.
Жаждата за знания и стремежът към просвещение, са съхранили нацията ни през много тежки и трудни години. Затова, никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух.
По повод първия учебен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост!
В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално!
Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов