Избрани Новини

Отборът на DRGM спечели Еко 12 часа на България

Българският отбор на Пловдив рейсинг се класира на четвърто място

В оспорвана 12 часова надпревара отборът на DRGM спечели първото ендюранс - отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман“, което се проведе вчера на писта "Пауталия" в Кюстендил. Димитър Гайдов, Алекс Джулиан, Матео Бурци и Грегори Морин, който е шампион по картинг на Соди, мериха сили с още 27 отбора от България и чужбина.
На призовата стълбичка второто място зае ATR team Brask, в който се състезаваха Витантонио Луици - бивш пилот от Ф1, Колин Браун - световен шампион по картинг, победил Люис Хамилтън за титлата, както и Фабио Полевски и Алесио Печини.
Белгийският отбор La dream team, в който се състезава четирикратният световен шампион на Соди Кевин Капрас, зае почетното трето място на Еко 12 часа на България.
В гордост за всички сънародници се превърна изцяло българският отбор на Пловдив рейсинг, които се класираха на четвърто място.
Еко 12 часа на България бe първото по рода си събитие у нас и едно от най-голямите моторспорт състезания за годината, в което взеха участие 110 пилоти от 11 нации, разпределени в 28 отбора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов