Избрани Новини

42-ма първолаци започват подготовка в Струмяни

Откриване на учебна година продължи с програма от песни и танци

Днес в Струмяни с много настроение, вълнение, музика и слънце започна първият учебен ден в СУ „Св.Св.Паисий Хилендарски“, с. Микрево. Училищният двора събра 42-ма първокласника и техните родители, усмихнати преподаватели надарени с цветя и пораснали ученици, гости и представители на общинската и кметските администрации,както и гости от други институции.
С посрещане на училищното знаме и националният химн на Р България, последвано от приветствено слово на г-жа Лиляна Велкова - директор на училището, започна празничната пъстра програма. Приветствени думи за откриването на новата учебна година отправи и кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев, както и г-жа Златка Яневска – председател на общински съвет Струмяни.
Тържественото откриване на новата учебна година продължи с програма от песни и танци, подготвени и от най-малките - настоящите първокласници и бе подкрепена от по-големите ученици и мажоретния състав в училището.
Както повелява традицията - с хляб и сол, всички ученици, преподаватели, родители и гости бяха поканени в класните стаи за първите учебни и организационни занятия. Най-развълнувани бяха първокласниците прекрачвайки за първи път училищния праг и стъпвайки за първи път в класните стаи. Те получиха красиви подаръци от кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев , от Директора и целия преподавателски колектив на СУ „Св.Св.Паисий Хилендарски“, с.Микрево.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)