Церово строи първия си православен храм - blagoevgrad.utre.bg

Церово строи първия си православен храм

18 септември 2018, 20:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    kmeta.bg

Повече от 90% от над 700-те жители са християни

Благоевградското село Церово строи първия си православен храм, информира kmeta.bg. Повече от 90% от над 700-те жители са християни. Но никога не е имало света обител в населеното място. Местните хора са принудени да обикалят съседните села, за да се помолят и да запалят свещ.

Преди 7 години – на 11 септември 2011 г., бе направена първата копка на бъдещата църква от тогавашния Неврокопски митрополит Натанаил. Това пък се случи цели 13 г. след създаването и регистрирането на църковното настоятелство. Младите ентусиасти от селището сами изкопаха основите на строежа, но всичко приключи дотам. Сега обаче храмът расте в всеки изминал ден.

Хората не загубиха надежда през цялото това време, че нещата ще се случат. От две години се изгражда храмът.”Дано се намерят хора, които да помогнат финансово, за да завършим градежа”, споделят жители на Церово. По план сградата е с площ от 120 кв.м. Прогнозите са, че строително-монтажните работи ще са за близо 200 000 лева. Християните са принудени да бият път до града, за да се помолят в света обител.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета