Избрани Новини

Въоръжен обир бе извършен в Роженския манастир

Търсели скрито ценно имане и документи под икона

Маскирани мъже нахлуха тази нощ в Роженския манастир, съобщи БНТ. Четирима нападатели завързали свещеника, който бил сам в светата обител и започнали да претърсват за антични ценности. Единственото, с което си тръгнали обаче е телефонът на свещеника. Полицията започна издирването им още снощи.
Около 20 часа снощи крадци са нахлули в Роженския манастир - завързали са свещеника и са започнали да копаят с кирки и лопати в една от стените под иконите. Местна легенда разказва, че в Роженския манастир е скрито ценно имане и документи. Предполага се, че именно това са търсели крадците, защото нищо друго не е откраднато освен телефона на свещеника, за да не може да се обади на телефон 112.
Първоначалната информация за грабеж не се потвърди. В манастира има изключително ценни икони, както и каса за дарения, която обаче е непокътната. Достъпът до светата обител на външни лица е забранен. Продължават разпитите и огледите.

Разследващите полицаи снощи са направили оглед на сградата. Кметът на Сандански Кирил Котев каза, че има следа, по която се работи и очаква съвсем скоро да стане ясно кои са крадците. В Роженския манастир има камери, които са заснели лицата на двама от извършителите на обира.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)