Избрани Новини

Георги Икономов бе на работно посещение в Андора (снимки)

Мисия Банско

19-09-2018, 12:02

Снимка:

Георги Икономов, фейсбук

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Георги Икономов бе гост на събора в Гостун

Официално откриха улица "Гоце Делчев" в Банско

Разучи бизнес политиката на каталунската страна

Кметът на Банско Георги Икономов посети работно Андора. Той бе там заедно със съветника на министър Николина Ангелкова. Ето какво сподели във фейсбук профила си:

"Една точица между Франция и Испания, държавата с площ, точно колкото Община Банско. С планини, високи колкото Пирин! И дотук с приликите!
Това е Андора - едно впечатляващо кътче в Пиренеите, което има с какво да се гордее в сферата на туризма.
В рамките на работното посещение, което осъществих по линия на Министерството на туризма заедно със съветника на министър Ангелкова – Малин Бистрин, се срещнах с министъра на туризма на каталунската държава Франческ Камп. Поговорихме надълго. Андора също ще бъдат домакини на старт от Световната купа по ски през март 2019 г. И много се радват, че са успели да се преборят за него с големите държави в ските. Само за тази година инвестират над 40млн.евро - изграждат нова кабинка, на друга линия са сменили всички кабини с нови, и удължават изкуствено, с много сложно съоръжение финалната част на пистата, където ще се проведе купата. Имат три ски зони, 310 км писти и десетки лифтове, най-високото голф игрище в Европа - на 2000м надморско равнище. Храната и виното са превъзходни, а на една от централните улички в града гордо заема място един истински шедьовър, дело на гениалния Салвадор Дали.
Развити са летните атракции, страната е домакин на световна купа по планинско колоездене, и на етап от Тур дю Франс. Годишно имат 3 милиона туристи и 7 милиона нощувки. Не залагат на ниски цени, за да бъдат конкурентни. Работят НЕ за увеличаване на броя туристи, а за привличане на по-скъпи туристи. Следят развитието на Банско отблизо, което е донякъде ласкателно. Но ние има какво да научим от тях...", завършва впечатленията от посещението си Икономов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)