Избрани Новини

Днес е Европейски ден без загинали на пътя

Целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

За трета поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция –ТИСПОЛ, в рамките на Европейската седмица на мобилността, сред страните-членки на мрежата и нейните партньори, се осъществява проектът „EDWARD“  с наименование за  България „Операция „Европейски ден без загинали на пътя –„EDWARD“. Проектът е подкрепен от Европейската комисия, като през 2018г. е планирано операцията да се проведе днес, 19 септември, а целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.

Мотото на България за 2018г. е  „Безопасни мобилни комбинации за живот“ и е в контекста на темата на Европейската седмица на мобилността /16-22 септември 2018г./ „Мултимодалност“ с мото „Комбинирай, движи се!“.

Към момента на интернет страницата на „EDWARD“ е активен  т.нар. „брояч“ на деня, който отчита оставащите дни до 19 септември.

За постигането на целта на 19 септември да няма загинали по пътищата  ще е засилена контролната дейност и в максимална степен ще се подпомогне безопасността на всички участници в движението. При установени на място нарушения на ЗДвП от полицейските служители ща се взима отношение, като ще се прилага принципът на нулева толерантност към нарушителите на ЗДвП –пешеходци, пътници, водачи, работници на пътя. За целта в максимална степен ще се използват наличните технически средства и автоматизираните технически средства за контрол над скоростта.

Чрез интернет страницата на МВР и Пътна полиция ще се отчитат настъпилите пътнотранспортни произшествия, при които има пострадали хора.

Информация за протичането на операцията може да се черпи от страницата на МВР в интернет, facebook страницата на Главна дирекция „Национална полиция“ и twitter профила на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП – Traffic pflice BG-MB.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)