Избрани Новини

Културисти си дават среща в Благоевград

Градът е домакин на турнир по културизъм и фитнес "Скаптопара“

Благоевград за първи път е домакин на турнира „Скаптопара“ -  състезание по фитнес и културизъм. Спортното събитие ще се проведе в зала „Яворов“ днес. Официалното откриване ще бъде в 16:00 часа, а самата програма ще започне в 11:00 часа с регистрация на състезателите и теглене /измерване/ на участниците. В 12:00 часа ще се проведе техническа конференция, разясняваща правилата и регламента на състезанието.
Участие в първото издание на турнир „Скаптопара“ ще вземат над 60 състезатели от Благоевград, Стара Загора, Русе, София, Пловдив, Самоков, Бургас, Варна, Сливен, Кюстендил. Специален гост-позьор ще бъде културистът Митко Димитров.
Състезателите ще стигнат до финал, като бъдат разпределени на категории. Първата е мъже физик до 179 см; втората – над 179 см. Ще има и класически бодибилдинг - опън категория. Жени бикини до 166 см и над 166 см; мъже бодибилдинг до 80 кг и над 90 кг и абсолютна категория. Билети може да намерите в магазина „Тренербг“, който се намира на бул. „Св.св. Кирил и Методий“ №21 или на място, в зала „Яворов“ преди старта на състезанието.
Турнир „Скаптопара“ се организира от СК „Тренербг- Благоевград“, съвместно с Община Благоевград и Българската бодибилдинг и фитнес федерация.
Събитието е включено в Спортния календар на Община Благоевград и е част от политиката от кмета д-р Атанас Камбитов за развитието на различни спортни дисциплини и условия  в града.
    



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)