Избрани Новини

Евродепутати и журналисти дискутираха актуални теми

В Благоевград се проведе семинар за регионални журналисти

Медиен семинар, организиран от Бюрото на Европейския парламент, се проведе днес в Благоевград. Присъстваха журналисти от различни медии - електронни, ефирни и печатни, от Благоевградска и Кюстендилска област.
Пред журналистите Бюрото на Европейският парламент в София  представи различните инициативи, а също и материали и услуги, които предоставя на медиите за отразяване на Европейските избори и на работата на ЕП в месеците до изборите през май 2019 г.
В срещата взеха участие Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България, евродепутатите Асим Адемов, Петър Корумбашев и Андрей Новаков, както и Никола Миладинов, съветник "Преса и медии" в представителството на ЕК в България.
Асим Адемов, член на ЕП от групата на ЕНП, говори за инициативи на Европейския парламент относно Западните Балкани, представи инициативата "Толерантността в Западните Балкани: ключ към Европа",  различни инициативи на Европейския парламент по отношение на младежта, както и кампанията, към която е особено съпричастен, защото е бивш учител - "Да върнем родителите в училище". Той съобщи, че на 12-ти октомври тази кампания ще се осъществи и в Благоевград, като в Югозападния университет ще се проведе среща с участието и на студенти.
Петър Курумбашев, член на ЕП, представи пакет "Мобилност" - законодателни инициативи за автобусния превоз, както и  Акта за киберсигурност
Андрей Новаков, член на ЕП, запозна присъстващите журналисти с някои аспекти от Кохезионната политика на ЕС след 2020 г. Той пристигна на семинара от срещи в село Зелен дол, като сподели своите впечатления от разговорите с хората. Тази вечер той ще бъде на откриването на рокфестивала в село Дъбрава.
Никола Миладинов, съветник "Преса и медии" в представителството на ЕК в България, разясни законодателните предложения на ЕК в сферата на миграцията, киберсигурността (кибер атаки по време на избори) и процеса на взимане на решения в сферата на външната политика и отбраната.

Срещата премина в непринудена обстановка, с въпроси на присъстващите към депутатите, които даваха пространни и точни отговори на всичко, което интересуваше журналистите.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов