Зелена инициатива се проведе в Кресна - blagoevgrad.utre.bg

Зелена инициатива се проведе в Кресна

21 септември 2018, 18:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Кресна

 • Снимка:
  Община Кресна

 • Снимка:
  Община Кресна

 • Снимка:
  Община Кресна

 • Снимка:
  Община Кресна

 • Снимка:
  Община Кресна

Тя е за 140 годишнината от Кресненско-Разложкото въстание

В дните преди 5 октомври 2018 г., когато се навършват 140 години от избухването на Кресненско-Разложкото въстание и 40 години от обявяването на Гара Пирин за град, инициaтивите на община Кресна, посветени на великата дата, зачестяват.
Днес се проведе съвместна зелена инициатива на учениците от четвърти и девети клас на СУ "Паисий Хилендарски" - Кресна и служителите на общинската администрация. Символично на Катранджиевия площад в града бяха засадени 40 туи, кипариси и чинари, а до 5 октомври тяхната бройка ще достигне 140, за да се роди един изцяло нов парков кът за отдих и заслужена почивка на жителите на общината. Красивият зелен спомен трябва да напомня на поколенията за паметните дни около честването на 140-годишнината от избухването на Кресненско-Разложкото въстание и да пренесе през времето синовната ни признателност към великото дело на нашите безстрашни деди.
Кметът Николай Георгиев също участва в инициативата и дори засади първото дърво, но не пропусна и възможността да се обърне към младите хора с препратка към паметните събития от 5 октомври 1878 г. и знамението на първия учебен ден, който тази година беше на 17 септември: "Имайте вяра в бъдещето на нашата общност" - каза кметът, - "Пазете надеждата за по-добро и бъдете щастливи с обичта, която ще ви дарят нашите съграждани за доброто, което извършихте днес."

Инициативите продължаватКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета