Избрани Новини

10 причини да остана в моя град Банско

Започна кампанията на в."Стандарт" и община Банско

„10 причини да остана в моя роден град” е мотото на най-новата кампания на в. „Стандарт”, която стартира от Банско.
“Това е кампания, която има за цел да фокусира общественото внимание върху добрите неща, които се случват около нас. Върху добрите хора, които постигат своите малки или големи победи и така правят нашия свят една идея по-добър. С тази кампания се постарахме да изберем 10-те ключови теми за община Банско, подредени на фото пана – изпълнени инфраструктурни обекти, които направиха живота ни по-добър, както и важни признания, показващи извървяния от нас път”, заяви кметът Георги Икономов по време на церемонията.
В шест категории бяха номинирани хора, участващи в обществения живот на Банско, отличили се със своята работа. „Определихме номинираните, водени от намерението да дадем път на добрите примери в нашето общество. Да се научим да уважаваме и да се радваме на чуждите успехи”, коментира Икономов.
Специално за кампанията в курортния град и за да наградят отличените, присъстваха още главен комисар Никола Николов, директор на Дирекция „Пожарна безопасност” към МВР, заместник-министърът на спорта доц. д-р Стоян Андонов, областният управител на Благоевградска област  Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет - Банско Петър Баряков. Водещ на церемонията бе главният редактор на ежедневника  Славка Бозукова.
В сектор „Икономика” приза получи „ЗТА” АД с изпълнителен директор Георги Хаджистоянов. Заводът има своята 51-годишна история, доказа своята устойчивост във времето и е сред най-големите работодатели в нашата община.
В сектор „Сигурност” бе отличена Планинската спасителна служба -  Банско с ръководител Румен Баряков. Това са хората, които рискуват своя живот, за да спасяват чуждия. Службата е една от най-натоварените в страната, като едновременно с това спасителите на Банско се открояват като най-големите професионалисти в областта.
В сектор "Спорт" безапелационно бе нагладена Катрин Гемкова, състезател по таекуон-до към Таекуон-до клуб „Хоук Банско” с треньор Николай Кехайов. За кратко време треньорът, самият той световен шампион, създава от нея европейски шампион за девойки.
В сектор „Технологии” – Coworking Bansko. Новаторският офис е споделено работно пространство, предлагащо офис извън офиса. Основателите в лицето на Матиас Зейтлер, независим предприемач от Германия, австрийския му партньор Уве Алгоер и Ирина Пандева, изявен дизайнер от Банско, откриха придобилата популярност в цял свят нетрадиционна работна среда през 2016 г.
В сектор „Образование” отличие получиха Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева – математическият отбор от четвъртокласници, спечелил трето място в отборната надпревара на провелото се през месец юни международно състезание „Математика без граници”.
В сектор „Култура” наградена бе Фолклорна танцова формация „Пиринско настроение” с ръководител Десислава Баханова. Самодейността в Банско е изключително застъпена. Читалище „Никола Вапцаров” може да се похвали с пълни зали и активен живот. Под шапката на културната институция своята самодейна дейност развиват повече от 20 групи по народни танци, народно пеене, инструментални школи, школи по характерни танци, младежко театрално студио и други. По повод 10-годишния им юбилей и в знак на уважение към всички, работещи в сферата на културата и изкуството, община Банско номинира в тази категория танцова формация „Пиринско настроение” с ръководител Десислава Баханова.
За финал всички наградени позираха за групова снимка, която да запечата спомена от събитието.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)