Зам.министър Андонов откри спортен празник в Дупница - blagoevgrad.utre.bg

Зам.министър Андонов откри спортен празник в Дупница

25 септември 2018, 17:46 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

 • Снимка:
  ММС

Това е част от инициативата Европейска седмица на спорта #BeActive

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов приветства учениците, взели участие в спортния празник в Дупница, част от Европейската седмица на спорта #BeActive.
Андонов посети Средно училище „Св.Паисий Хилендарски“, в което се проведе открит час по физическо възпитание и спорт. В него се включиха над 100 деца, както и професионални треньори. На празника присъства и заместник-кметът по социалните дейности и духовно развитие на Община Дупница Крум Милев.
„Радвам се да видя, че на събитието днес присъстват толкова много деца. #BeActive е една инициатива, която има за цел да накара повече млади хора да спортуват. Защото спортът означава здраве, здрав дух в здраво тяло. И този, който спортува, не боледува, той може да се развива. Спортът учи на ред и дисциплина, а те помагат за реализирането на всички цели в живота“, каза в приветствието си зам.министър Андонов.
Учениците от най-голямото училище в общината демонстрираха уменията си по различни видове спорт. На най-добре представилите се от тях  Андонов връчи специални подаръци.
Европейската седмица на спорта #BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа и се провежда за четвърта поредна година у нас. Основната тема на кампанията е „Бъди активен“, като целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност.
Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България  са част от проекта на ММС  „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.
След спортния празник в училище, зам.министър Андонов се срещна с кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, на която го запозна с инициативата, нейните цели и как е протекъл откритият част по физическо възпитание в училището. Двамата обсъдиха значимостта на спорта сред младото поколение. Инж.Чимев отбеляза изключителната организация на трите световни първенства през месец септември и посочи, че именно подобни инициативи вдъхновяват децата да се занимават със спорт.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета