Откриха обновените сгради на ОДМВР и Първо РПУ в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Откриха обновените сгради на ОДМВР и Първо РПУ в Благоевград

25 септември 2018, 20:55 | plovdivutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Министър Младен Маринов и кметът Камбитов прерязаха лентата

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откриха обновените сгради на ОД МВР и Първо РПУ в Благоевград.
„Това е поредният европейски проект, който реализира Община Благоевград. Радвам се, че се справихме в срок. Както всеки проект и този имаше своите проблеми, но  с общи усилия успяхме. Средствата по проекта са над 1 460 000 лева. Важно е да се подчертае, че този финансов ресурс не е от бюджета на Община Благоевград, а от външни източници, като 85% са по  ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 и 15 %  Национално съфинансиране. Зад тези цифри стоят обновени сгради, с по-добри условия за хората, които работят тук и не само,  а и с достъп за хора със специфични потребности. Използвам случая да благодаря на изпълнителите, че се справиха в срок, както и на екипа от Община Благоевград, на всички, които  работиха този проект да бъде осъществен“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи почетен плакет на кмета д-р Камбитов и подчерта важността на реализирания проект. „Тази обновена сграда, ще даде възможност на гражданите за по-лесен достъп, по-добро обслужване“, каза министър Младенов и декларира пълна подкрепа в лицето на МВР.
Директорът на Областна дирекция на МВР-старши комисар Хаджиев благодари на Община Благоевград, в лицето на д-р Атанас Камбитов, за реализирания проект, с който се подобряват условията на работа и допълни, че от години в тези сгради не е правен ремонт.
Сред официалните гости на събитието бяха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, директорът на РДПБЗН инж.Георги Пармаков, заместник- кметовете на Община Благоевград, служители на МВР и общинска администрация.
С изпълнението на проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград” е подобрена енергийната ефективност, достъпа на хората с увреждания, обновени  са фасадите на сградите на ОД на МВР и Първо РПУ, извършени са строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които в сградите  е достигнат клас енергопотребление "В".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета