РИМ - Благоевград отбелязва Международната нощ на прилепите - blagoevgrad.utre.bg

РИМ - Благоевград отбелязва Международната нощ на прилепите

26 септември 2018, 09:49 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    РИМ Благоевград

Обявява конкурс за детска рисунка на тема "Прилепите - наши приятели“

Днес за четвърта поредна година в Благоевград Регионален исторически музей – Благоевград, в партньорство с Българска фондация "Биоразнообразие" ще отбележи Международната нощ на прилепите. Традиционно се включваме в мащабната инициативата, за да дадем своя принос за опазването на припелите, като запознаем повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата. След успеха на пиеската „Приключенията на прилепа Дарки“ миналата година, Дарки отново ще долети за малко, за да разкаже някоя от своите житейски истории. Поканени са всички любознателни деца, техните родители и учители в  прилепнаТА работилничка – да изработят свой прилеп и да научат повече за нашите приятели – прилепите.

Програмата тази година включва:
15 – 18 часа – прилепни истории, открития, забавления и изработка на арт изделия;
18 часа – начало на разходка „Прилепите в нашия град“.
Във връзка отбелязването на Международната нощ на прилепите – 2018г. Регионален исторически музей – Благоевград обявява конкурс за детска рисунка на тема „Прилепите – наши приятели“.
Условия за участие:
- възраст на участниците: деца от 4 до 18 години включително;
- материали: няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване;
- рисунките трябва да са в оригинал, с допълнителна информация към тях – трите имена на участника, възраст, населено място и учебно заведение, телефон за контакт;
- своите рисунки можете да направите и на място, на 26 септември при провеждане на мероприятията за отбелязване Нощта на прилепите (в този случай материалите са осигурени от музея).
Творбите се приемат в залите на РИМ – Благоевград или на адрес: 2700 Благоевград, кв. „Вароша“, ул. „Рила“ №1 до 29-ти септември.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 4 октомври при откриването на изложбата „Анималия“ в РИМ - Благоевград. Освен награди победителите ще получат възможността в рамките на 1 месец творбите им да станат част от гостуващата изложба на илюстратора  Милена Радева и скулптора Илия Бояров, представяща биоразнообразието като научна илюстрация и малка пластика.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета