Избрани Новини

Орлин Горанов ще пее в празничната прогама на Банско

Концертът е по случай 106-та годишнина от освобождението на града

Едноседмична празнична програма, посветена на Деня на Банско – 5-ти октомври, е подготвила общинската администрация в планинския град, със съдействието на културите и спортните организации.
Зимната столица на Балканите, лятната фестивална дестинация на България, града с най-много усвоени средства на глава от населението и с доказано най-прозрачно управление според изследванията на неправителствените организации, предстои да отбележи 106-та годишнина от своето Освобождение с поредица от събития.
Празничният 5 октомври ще започне с празнични камбани и Света литургия в църквата „Св. Троица”. С тържествено възпоменание пред паметника „Банско помни героите“ ще бъдат почетени всички герои, дали своя жертвен принос за свободата на планинския град. Програмата ще продължи с риболовния турнир "Детето риболовец без дрога" на язовир „Белизмата“, с детска кинопанорама и дори с откриване на "Ултрамаратон Пирин Ултра 2018“.
Черешката на тортата по случай Деня на Банско ще бъде концертът на обичания от поколения българи, галантния чаровник Орлин Горанов. Певецът с най-изящния тенор в България ще изпълни за своята публика в Банско, може би най-красивата българска поппесен „Светът е за двама“ и още много други свои хитове. Музикалният празник ще започне от 18:30 ч. на пл. „Никола Вапцаров“, а пищна заря в небето на Пирин ще сложи финалната нотка в празненствата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов