Избрани Новини

Живописна изложба помага на Кухнята за бедни в Благоевград

Вили Костова прегърна благотворителната кауза

Днес в Регионалния исторически музей в Благоевград беше открита изложба на картини - живопис на художничката Вили Костова. Тя ще може да се разгледа до 4-ти октомври.

Благотворителната кауза целИ набавяне на средства за Доброволческата кухня за бедни към черквата „Св.Николай Чудотворец“ в благоевградския квартал  „Грамада“. 

Вили Костова е завършила паралелка с разширено изучаване на изобразително изкуство в НХГ „Св.Св.Кирил и Методий“ - Благоевград. След това започва работа като икономист, но тази година се връща отново към рисуването.

Залата, в която бяха изложени картините й, беше препълнена - почитатели на творчеството на художничката, приятели, колеги от благоевградската група на художниците, от Православния информационен център, от Кухнята за бедни и много други, които искаха да помогнат на каузата и се възхищаваха не само от творбите й, но и от доброто й сърце, изпълнено с милосърдие и желание за помощ.

Откриването на изложбата започна с водосвет, а след това всеки се срещна с живописните творби на майсторката-художничка - експресивни, цветни, пъстри и колоритни - пейзажи, натюрморти - всичките създаващи настроение и желание да не се разделяш с нарисуваното. Да си го отнесеш в къщи...

Със сигурност много от присъстващите си позволиха тази радост - да откупят нейна картина. Всъщност си създадоха двойна радост - купувайки картината, допринасяха за работата на Кухнята за бедни. А който не успя или нямаше възможност да си купи картина, остави своята лепта в малката кутия за дарения, скромно поставена настрани, с надпис: За кухнята.

И не бяха малко хората, която отидоха при нея...

Хора с добри сърца приюти тази вечер чрез изложбата на Вили Костова благоевградският музей...



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов