Избрани Новини

Актуализираха бюджета за 2018 г. на Банско

Пренасочиха средства към инвестиционни обекти

На редовното си заседание Общински съвет Банско гласува направените предложения за актуализация на параметрите на бюджета на местната администрация за 2018 г. Законовият механизъм се използва тогава, когато в хода на календарната година се изменя инвестиционната програма на общината – някои обекти отпадат за сметка на други, които не са били включени в плана.
„Пренасочихме средства към инвестиционни обекти, които възникнаха в хода на годината за сметка на отпадналите планирани капиталови дейности. С т.нар. актуализация на бюджета, официално пренареждаме бюджетните параграфи, с които отчитаме своята дейност“ коментира кметът Георги Икономов.
Местният парламент прие също Правила за определяне на реда и условията за разпределяне на броя на такситата между превозвачите на територията на общината. Тяхното утвърждаване е в изпълнение на изискванията на Закона за автомобилните превози и цели осигур яване на равнопоставеност между таксиметровите компании.
Одобено бе предложението на кмета за кандидатстване за безвъзмездна помощ от ПУДООС с проект „Изграждане на водопровод и разделна канализация за ул. „Глазне“ в участъка между ул.„Иван Вазов“ до ул „Хр. Матов“ в Банско“. Съществуващата ВиК мрежа е строена през 60-те години на 20 в., а улицата е планирана за преасфалтиране, което налага подмяната на подземната инфраструктура преди да бъде извършен ремонт на настилката. Прогнозната стойност на проекта е 988 600 лева, като съфинансирането от страна на местната администрация е 2 %.
Съветниците одобриха финансовото подпомагане на участието в музикалния конкурс „Детски Пирин Фолк“ на малката Михаела Манчева. Шестокласничката се занимава с пеене от три години в Школата по народно пеене и народни инструменти на Марин Бърдарев. Участва в национални конкурси и фестивали като „Орфеево изворче”- Стара Загора, „Орфееви таланти” – Калофер и  Пловдив, музикалната класация на „радио Хоризонт” - „Млади фолклорни таланти” в Студио 1 на БНР – София. Участва в записването на Първия самостоятелен албум на Школата по народно пеене и народни инструменти, както и в общи концерти с едни от най-известните музиканти от шоубизнеса в България организирани от Марин Бърдарев с подкрепата на Община Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов