В Сандански наградиха заслужили обществени дейци - blagoevgrad.utre.bg

В Сандански наградиха заслужили обществени дейци

28 септември 2018, 18:41 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

Паздадени бяха призове в рамките на кампания

"10 причини да остана в моя роден град" е мотото на най-новата кампания на в. "Стандарт", която бе представена, посредством огромни пана, в Епископска базилика град Сандански.

"С тази кампания се опитахме визуално да представим пред нашите съграждани промените в нашия любим град Сандански, които биха могли да мотивират младите да работят и да се развиват именно тук. Изложбата от десет огромни фото пана разказва за реализираните основни и изключително важни за развитието на община Сандански проекти, които променят облика на родния ни град в различни сфери", с тези думи и кратко описание на всяко пано кметът Кирил Котев откри кампанията "10 причини да остана в моя град Сандански".

На събитието в шест категории бяха номинирани и отличени и хората, които с постиженията си и своята отдаденост са гордост за града.

В категория КУЛТУРА кметът на община Сандански връчи призът на Константин Кирянов – ръководител на Общински духов оркестър, които през годините са носители на национални и международни награди за духова музика, и са неразделна част от всеки празник в Община Сандански.

В категория ИКОНОМИКА бе отличен Иван Терзиев – Председател на Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански за подкрепа и развитие на туристическия бранш и повишаване туристопотока.

В категория ОБРАЗОВАНИЕ кметът Кирил Котев награди осмокласничката Ния Бояджиева, която реализира множество успехи в различни области в годините своето обучение.

В категория СИГУРНОСТ Бисер Михайлов – областен управител на Областна администрация – Благоевград връчи наградата на подп. Кирил Спаневиков – Командир на ВФ 56 040, град Благоевград за активно включване в обществени мероприятия, доброволчески акции и бедствени ситуации.

В категория СПОРТ Георги Георгиев – Председател на Общински съвет, град Сандански връчи наградата на плувецът Йордан Янчев, който е завоювал над 30 рекорда във всички възрасти, включително и при мъжете, и с общ брой медали около 300.

В категория ТЕХНОЛОГИИ –  Асим Адемов – евродепутат връчи приза на Антон Ковачев – Директор на Археологически музей – град Сандански за направените сериозни инвестиции за внедряване на иновативни технологии при представянето на експонатите – холограма на Спартак, технология за проследяване в реално време процеса на редене на мозайка и пр.

За финал всички се насладиха на кратка програма и имаха възможността да проследят 10-те пана, с които община Сандански представя причините да останем в нашия прекрасен град – Сандански.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета