Избрани Новини

Изграждането на лот 3.1 Благоевград – Крупник от АМ "Струма“ върви по график

Спряна е работата край Благоевград заради откритото древно селище край Покровник

Как върви изграждането на лот 3.1 Благоевград – Крупник от АМ „Струма“.

Строителите изпълняват строително-монтажните дейности според предвидения график. Все още е спряна работата край Благоевград заради откритото древно селище край с.Покровник. Работата по трасето може да продължи след като експертите в сферата се произнесат.

Очаква се протокол от Специализирания експертен съвет към Министерството на културата. Ще бъде направено това, което решат специалистите. Предложението, което е направено досега и от археолозите, е на база оценка на разкопките два от артефактите да бъдат изместени встрани от трасето с идея находките да бъдат социализирани.

В дългия 12,6 км участък се изграждат два големи пътни възела – Благоевград юг и при Симитли, както и над 20 инженерни съоръжения, включително големи мостове над реките Струма, Логодашка и Суха. По него е предвидено да бъдат изградени „Интелигентни транспортни системи“ със станции за засичане и управление на трафика, видео наблюдение и метеорологични станции.

Магистралната отсечка се финансирана със средства от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. Строителството й се изпълнява от ДЗЗД „АМ СТРУМА 3.1“. Стойността на сключения с него договор е близо 140 млн. лв. без ДДС. Почти 1,7 млн. лв. е стойността на строителния надзор, за който е сключен договор с ДЗЗД „СН АМ Струма Лот 3.1“.

Това установи проверка, направена в четвъртък от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж.Светослав Глосов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)