Избрани Новини

Деца рисуваха бита и традициите в Черниче

Читалището организира пленер за децата в парка

Читалището в селото, с помощта на кмета Георги Стефанов, организира пленер за децата в парка в Черниче. Да творят по темата „Роден край“- бит и култура в евросело Черниче, напътствия как да ползват четките и боите им даде Николай Кашев, учител и художник, бивш кмет на село Черниче, почетен гражданин на община Симитли.
В продължение на часове двайсетина дечица твориха бита и традициите в родното село. Твори и всеки, преминал от там, с желание да остави цветна следа върху бяло платно – как вижда бита и традициите в Черниче. С уникални хрумвания се отличиха децата-творци. В картините, създадени от малките художници имаше изрисувани народни носии, сватба, кукери, варене на лютеница, оране и какви ли не още моменти от бита на родния край.
Всичко, сътворено от детските ръце, ще бъде на изложба за празника на Народно читалище „Гоце Делчев-1958“ в Черниче. 60-годишнината на читалището ще бъде отбелязана с празнична програма на 6-ти октомври, а пленерът е част от съпътстващите събития за празника. Тъй като не всички успяха да завършат шедьоврите си, остана работа и за у дома, а награждаването ще се състои на празника на читалището. Тогава на площада на селото ще бъде подредена изложба с всички красиви платна,сътворени от ръцете и фантазията на децата. Децата-творци бяха учениците от всички училища в община Симитли - СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ - Симитли, СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ - Крупник, ОбУ „Св.Паисий Хилендарски“ - Долно Осеново.





Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)