НОИ предвижда мащабна информационна кампания - blagoevgrad.utre.bg

НОИ предвижда мащабна информационна кампания

01 октомври 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    НОИ

    В Пловдив експерти консултираха пенсионери

Експерти ще посетят пенсионерските клубове в Благоевград и Кюстендил

Международният ден на възрастните хора, за какъвто 1 октомври е обявен от 28 години насам, ще бъде отбелязан по традиция като Ден на отворените врати в офисите на териториалните поделения на Националния осигурителен институт (ТП на НОИ).

В обособени и изнесени приемни служителите на института ще отговарят на запитвания относно придобиването право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за закупуване на недостигащ осигурителен стаж.

Като жест по случай празника и като улеснение за работещите през седмицата експерти от пенсионния отдел в ТП на НОИ в Пловдив работиха в съботния ден - 29 септември. Екипът обърна внимание на всекиго в по-спокойната атмосфера на неработен ден. Пловдивските експерти оказваха помощ при предстоящо пенсиониране, при отпуснати вече пенсии, помагаха при възникнали конкретни казуси.
С интензивната информационна кампания в Деня на отворените врати НОИ продължава утвърдената линия да запознава възможно повече хора със социалноосигурителните им права. Израз на този стремеж на празничния 1 октомври ще бъде и поредицата от посещения на служители от НОИ в заведения за социални услуги за възрастни хора. На 1 октомври управителят на института Ивайло Иванов ще посети Дома за стари хора в столичния квартал Горна баня и ще отговори на въпросите на настанените там. Планирани са посещения на ръководители на ТП на НОИ и експерти от службите за среща и консултации в домове за стари хора в Кърджали, Айтос, Пазарджик, с. Главиница, Старозагорски минерални бани, Вълчедръм, Хасково, с. Фатово - област Смолян. Със същата мисия ще бъдат посетени пенсионерски клубове в Кърджали, Плевен и Благоевград, Дом за възрастни хора със сетивни нарушения – Хасково, Дом за възрастни с физически нарушения – Кюстендил.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета