Избрани Новини

Пяха и танцуваха за възрастните хора в Благоевград

Днес е международен ден на възрастните хора

Община Благоевград  отбеляза празнично международния Ден на възрастните хора - 1 октомври. Заместник-кметът по строителство и сигурност инж.Емилия Тунева поздрави участниците и гостите на събитието от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име.  „1 октомври е символ на мъдрост, зрялост, живот! Вярвам в това, че не само 1 октомври е Денят на възрастните хора! Всеки ден е ваш и трябва да му се наслаждавате и да го изживявате.  Пожелавам ви да бъдете все така добри, мили и гостоприемни! Бъдете единни! Забавлявайте се и се наслаждавайте на слънчевите дни! Пожелавам ви да бъдете живи, здрави, дълголетни и благословени! Бог да бъде с вас!“, каза в словото си зам.кметът.
Събитието се проведе в двора на Дома за стари хора "Света Петка" в квартал „Струмско“.  На празника присъстваха потребители от всички социални услуги за възрастни хора към Община Благоевград.   
Представители от Дома за стари хора, потребители на Домашния социален патронаж, Дома за пълнолетни лица с деменция - село Падеш, Дневния център за стари хора бяха част от богатата музикално-танцова програма, подготвена от Община Благоевград по повод празника. В програмата бяха включени скечове и много песни. 
Логодажките баби и певческата група към Дневния център за стари хора „Златна възраст“ заедно с  Павлина Теова отправиха поздрав по повод 1 октомври, а деца, изучаващи български фолклор към Регионална библиотека „Димитър Талев“- Благоевград, показаха таланта си пред всички в двора на дома. 
  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов