Ало измамници ограбиха 84-годишна гоцеделчевка - blagoevgrad.utre.bg

Ало измамници ограбиха 84-годишна гоцеделчевка

01 октомври 2018, 17:03 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

    По случая е образувано досъдебно производство

Щетата е на приблизителна стойност около 4 750 лева

На 30.09.2018г. в РУ-Гоце Делчев е получен сигнал от 84-годишна жена от гр.Гоце Делчев за това, че около 21:00 часа на 29.09.2018г. непознато за нея лице, което се е представило за полицейски служителq, й поискал парична сума като съдействие за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на приблизителна стойност около 4 750 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

 За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета