Избрани Новини

Над 300 ученици от България и Македония научиха повече за възобновяемите енергийни източници

Проектът завърши със среща в Разлог

В Разлог се проведе пета работна среща между партньорите и заключителното събитие за разпространение на резултатите от изпълнението на проект „Изпълнение на образователни методи - "учене чрез правене" при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища”, с акроним „Направи и научи”, финансиран по програма „Еразъм +” на Европейския съюз

Събитието бе открито от кмета на Община Разлог – инж. Красимир Герчев и бе уважено от председателя на Общински съвет гр.Разлог – д-р Мария Копанарова. По време на срещата бяха представени Стратегия за дългосрочно партньорство между Община Гьорче Петров, Македония и Община Разлог, България за иновации и обмен на добри практики в сферата на образованието, Наръчник за практическо използване на „Отворени образователни ресурси” за внедряване на възобновяемите енергийни източници в училищните предмети и практическо използване на фотоволтаични и термични соларни модули.

Ученическите екипи от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Баня и техните ментори бяха наградени от инж. Красимир Герчев за активната работа и участие по проекта. Най-добият ученически екип представи презентация за постигнатите резултати от работата със соларни модули и извършени проучвания за производство на ток, затопляне на вода и затопляне на оранжерия от слънчевата енергия.

Проектът насърчава използването на нови подходи за обучение и работа като една чудесна възможност за по-ефективно образование и създаване на дълготрайно партньорство. Повече от 300 ученици от България и Македония повишиха знанията си за възобновяемите енергийни източници и бяха включени в дейностите по проекта. Изпълнението на дейностите по проекта допринесе за създаване на мрежа от преподаватели за бъдещо сътрудничество и успя да свърже учители от различни държави.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)