Детски спортен празник откри празниците на град Банско - blagoevgrad.utre.bg

Детски спортен празник откри празниците на град Банско

02 октомври 2018, 14:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Банско

Различни игри забавляваха малки и големи

Със спортен празник за децата, започна едноседмичната програма, посветена на 106 годишнината от Освобождението на град Банско. Подготвено с много любов и старание от спортните клубове в планинския град, събитието премина под надслов "Растем здрави и силни" и се проведе в Градския парк. По неговите алеи децата, заедно с техните учители, се състезаваха в игрите "велородео" с колела и тротинетки, "Удари перото най-далеч" и още много забавления. С много усмивки и добро настроение учениците се включиха в игрите. А победени нямаше - само победители, които спечелиха своите дребни лакомства.

На спортния празник присъства народния представител Александър Мацурев, който поздрави малките палавници и им пожела да бъдат здрави, силни и усмихнати, както и да почитат и познават историята на своя град и неговите велики личности.
Детската програма по случай Деня на Банско включва още Детска кинопанорама, където те ще могат да гледат любимите си анимационни герои. А любителите на приключенията на открито ще могат се включат в турнира "Детето риболовец без дрога", където да премерят сили със своите връстници кой ще има най-голям улов.
Празничната програма, посветена на Деня на Банско продължава с юбилейния спектакъл на танцов състав "Пиринско настроение". Тази вечер от 18:00 ч. в салона на читалище „Никола Вапцаров”, самодейците ще зарадват публиката с едночасова програма под мотото „Една приказка без край”.
В програмата на събитията е включено също награждаването на победителите в зеления конкурс „Красивите градини на Банско”, както и любопитната авторска изложба на Маргарита Голева - родословни дървета на известните фамилии на Банско.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета