Избрани Новини

Кресна днес празнува!

Неврокопския митрополит Серафим ще отслужи празнична света литиургия

За честване освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония Община Кресна се е погрижила да представи на гражданството богата културно-информационна програма. Ето какво включва тя в празничния ден:

7:30-11:00 часа
Празнична света литургия в храм-паметник и костница  „Св. Иван Рилски" гр.Кресна, отслужена от Неврокопския митрополит Серафим
11:30-12:30 часа
Посещение в с.Стара Кресна, където е обявено Кресненско-Разложкото въстание.  Поднасяне на венци и откриване на паметна плоча.
15:30-17:30 часа
Тържествена сесия на общинския съвет на община Кресна, посветена на 140-годишнината от избухването на Креснеско-Разложкото въстание.
18:30-18:45 часа
Заупокойна молитва за загиналите в Креснеско-Разложката епопея от 1878г., за свободата, вярата и Отечеството в костницата на Храм-паметник и костница „Св. Иван Рилски”, гр.Кресна.
19:00 часа
Тържествено отбелязване на 140-годишнината от избухването на Креснеско-Разложкото въстание в центъра на гр.Кресна. Факелно шествие; Приветствия; Рецитал; Празнична заря; Музикално-артистична програма с участието на Николина Чакърдъкова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов