Канят благоевградските деца на разходка в "Парангалица“ - blagoevgrad.utre.bg

Канят благоевградските деца на разходка в "Парангалица“

05 октомври 2018, 08:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Походът е на 5 и 6 октомври

  • Снимка:
    Община Благоевград

Дирекция "НП Рила“, съвместно с ЦЛТРДБ са авторите на общата инициатива

Дирекция „Национален парк Рила“ и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се обединяват в обща инициатива. Състави, участници в Първия детски фолклорен танцов фестивал „Ритми и багри“, ще направят поход до най- високото дърво и  най-стария резерват в Рила „Парангалица“. Инициативата ще се проведе в петък и събота /5 и 6 октомври/. Експерти от Дирекция „НП Рила“ ще се погрижат за децата и тяхната интересна разходка из Национален парк „Рила“, като ще представят биологичното разнообразие и красотата на най-големия национален парк в  България.
„Парангалица“ е най-старият горски резерват в България. В резервата са установени около 290 висши растения, срещащи се в иглолистните гори, в субалпийския и алпийския пояс. В резерват “Парангалица” са съхранени типични местообитания на много животински видове, защитени от закона или включени в Червената книга на България.
Това е поредната обща инициатива между Дирекция „НП Рила“ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград  и е в резултат на доброто партньорство между тях.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета