Избрани Новини

Директорите и лекари от онкоболниците са отведени на разпит

Подозренията са за организирана престъпна група за нелегална търговия с лекарства

Както по-рано Ви информирахме Специализираната прокуратура и ГДБОП влязоха в частна хематология "Йоан Павел" в София и в "Св. Мина" в Благоевград. По последни данни на разпит са отведени общо 9 лекари. Сред тях са и управителите на двете лечебни заведения.

Основната версия, по която следствените органи работят, е злоупотреба с онколекарства. Подозренията са за съществуването на организирана престъпна група за нелегална търговия с онколекарства, които са изписвани за болни, лекуващи се в двете болници. Лекарствата са заплатени на лечебните заведения от Здравната каса.

Първоначално разследващите получават оперативна информация, че в двете лечебни заведения се извършва нерегламентирана търговия с онколекарства. Проследяват движението на медикаментите, които подлежат на особен регистрационен режим и това потвърждава получените данни. Следобед антимафиоти и прокурори влизат по неотложност в двете лечебни заведения, за да проверят колко болни са настанени, колко лекарства са изписани за деня и колко са приложени. Проверява се и цялата документация и наличностите. Целта е да се установи по коя от трите схеми са извършвани злоупотребите, съобщава БНТ.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов