Най-добрият шахматист е Лазар Насар от Червен бряг - blagoevgrad.utre.bg

Най-добрият шахматист е Лазар Насар от Червен бряг

07 октомври 2018, 19:28 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Завърши турнирът за подрастващи

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Благоевград бе домакин на Национална индивидуална купа на България "Виктори"

Благоевград бе домакин на Национална индивидуална купа на България "Виктори" в традиционен шахматен турнир за подрастващи. Спортното събитие  се проведе в рамките на два дни и премина при голям интерес от страна на спортисти и техните треньори.

51 души взеха активно участие в турнира, който бе и първият проведен след легитимирането на Българската федерация по шахмат.  От няколко дни Федерацията по шах е член на Министерството на младежта и спорта.
По време на шахматната надпревара показаха отлични  умения и качества. Първо място спечели Лазар Насар от шахматен клуб „Михаил Тал” от Червен бряг. На второ място бе класиран Димо Терзиев, който пристигна от Петрич, а купата за трето място взе Владислав Илиев, който също е от Червен бряг. Най-добре представилият се от домакините - шахматен клуб  „Виктори” е Илиян Манов, който  бе награден със  сребърен медал до 14 години и получи четвърто място в генералното класиране.
Шахматистите се съревноваваха в блиц и ускорен шах. И в двата турнира играха по швейцарска система съответно в 9 и 7 кръга. Всички участници получиха грамоти и медали.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета