Избрани Новини

Шест ПТП-та със седем пострадали през уикенда

Един е с опасност за живота

На територията на област Благоевград са станали следните ПТП през уикенда:

- На 5.10.2018г. около 13:10 часа на ул.“14-ти полк“ в Благоевград лек автомобил „ВАЗ“ с 64-годишен водач от Благоевград, завивайки надясно, отнема предимството и допуска ПТП с лек автомобил „Ауди“ с 44-годишен водач от Благоевград. В резултат на инцидента, с комоцио е пострадал водачът на лекия автомобил „ВАЗ“, който е настанен за наблюдение в МБАЛ-Благоевград.

- На 6.10.2018г. около 15:45 часа в Петрич 36-годишен водач на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“ паркира автомобила на ул.“Кап.Никола Парапанов“ в Петрич, без да го обезопаси, в резултат на което колата потегля  без водач, преминава през зелена площ и блъска седящи на пейка две момичета на 14 и 15 години, и двете от Петрич. След извършен медицински преглед е установено, че 15-годишното момиче е с фрактура на ребро и без опасност за живота, а 14-годишното момиче е с охлузни рани по тялото.

- На 6.10.2018г. около 13:00 часа на пътя между Банско и с.Баня, общ.Разлог, лек автомобил „БМВ“ с 29-годишен водач от с.Бачево, общ.Разлог, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост, излиза вляво от пътното платно и се блъска в крайпътно дърво. С контузия в областта на лакътя на лявата ръка е пострадал водачът на автомобила, чиято  проба за употреба на алкохол е отчела наличие на 2,34 промила алкохол в издишания въздух.

- На 6.10.2018г. около 17:15 часа в с.Поленица 36-годишен водач на мотоциклет „Ямаха“ от с.Поленица губи контрол и пада на пътното платно, като се блъска в предпазна ограда. В резултат на удара мотоциклетът отскача и се удря в паркиран лек автомобил „Хюндай“. С фрактура на шиен прешлен, комоцио и охлузни рани по тялото е пострадал водачът на мотоциклета, който е настанен за лечение в МБАЛ-Сандански.

- На 7.10.2018г. около 09:24 часа на пътя между Якоруда и с.Черна Места“  неправоспособният водач А.Х./18г./ от Якоруда, управлявайки нерегистриран по надлежния ред мотопед „Бета“, завивайки за навлизане по земен път, без да се съобрази с другите участници в движението, е блъснат от движещ се зад него и изпреварващ го лек автомобил „Пежо“. В резултат на инцидента, с черепно-мозъчна травма и опасност за живота е пострадал 50-годишен мъж от Якоруда, пътуващ на мотопеда, който е транспортиран за лечение в УМБАЛ „Св. Анна“ – София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов