Избрани Новини

Община Благоевград е с отличие за благоустройство

Наградата е от осмото издание на LUXURY Property AWARDS 2018

Големи и малки общини ще бъдат отличени за развитието на инфраструктурата и благоустройството от осмото издание на наградите LUXURY Property AWARDS 2018, които ще бъдат връчени днес в хотел Premier BW Airport Sofia. Международното жури на конкурса даде високи оценки за реализираните общински проекти на номинираните от партньорите на конкурса общини Благоевград, Челопеч и Казанлък.
Един от лидерите в благоустройството у нас - община Благоевград, реализира проекти и е активен бенефициент по програмите на Европейския съюз. Проектите на общината, финансирани със средства от Европейския съюз, съществено допринасят за постигане на дългосрочната визия за развитие, едновременно с това осигурявайки устойчивост на инвестициите. Благоевград е „първенец“ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Стотици блокове бяха обновени, хиляди семейства получиха топлина, а на фасадите бяха изобразени герои и исторически значими моменти от българската история.
По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. общината обнови ключови сгради -  районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението- Благоевград“ се превърна в първата в страната санирана пожарна. Преди дни бяха открити и обновените сгради на ОД МВР. Текат усилени действие по изграждане на социални жилища в IV- ти микрорайон в града.
Най-мащабният проект, който върви към завършване е „Благоустрояване на градската среда“.  Дейностите по проект „Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“, включват реконструкция както на площада, така и на фонтаните, изграждане на художествено осветление в централна градска част.  Стойността на обекта възлиза на 5 462 423.98 лв.
Община Благоевград успя да си върне терените на бившите казарми, на който терен изгради прекрасен парк,носещ името „Македония“.
Теренът на парка е 62 декара. Предвижда се изграждане на православен храм, който ще носи името на Свети Георги, детски и спортни площадки, уреди за фитнес на открито.
Чуждестранни експерти ще оценяват и тази година кандидатите за строителните Оскари. Конкурсът, организиран за осма поредна година от агенция за публични комуникации VIP Communication PR, ще отличи строителството от високия клас, което доказа, че е на европейско и световно ниво. Подробности в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов