Избрани Новини

"Сърце от светлина" с премиера в Благоевград

Това е документален филм за актьора Николай Кимчев

Днес от 18:00 часа, в големия салон на Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград ще бъде представен премиерно документалният филм за Николай Кимчев.

„Сърце от светлина” – така се нарича документалният филм в памет на артиста Николай Кимчев, чийто творчески път премина в Драматичен театър „Никола Вапцаров” - Благоевград.

Човек с главна буква, артист с много таланти – искрен, земен, влюбен в хората, в живота, в театъра, в киното, в песента.

Филмът включва мнения на хора, близки до него. Един от тях - Борислав Владиков, споделя: „Той беше дълбока вода, много дълбока вода. Беше  земен човек и едновременно с това душата му беше небесна. Плуваше между земята и небето  и в това огромно пространство Кимчев всъщност доказа, че измеренията за него, баналните, шаблонните измерения  са неподходящи. Мярката трябва да бъде друга, каква точно, и аз не знам..."

Филмът включва и мисли на Николай Кимчев, запазени във Фонда на Регионален телевизионен център – Благоевгад, и откъси от театрални постановки с негово участие, останали  в златния фонд на Драматичния театър.

Сценарист на филма е Юлия Караджова, оператор - Димитър Балджиев, режисьор - Маргарита Полежанова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов