Днес Разлог отбелязва своя празник! - blagoevgrad.utre.bg

Днес Разлог отбелязва своя празник!

11 октомври 2018, 15:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Разлог

    Честито!

Празничният ден започна с тържествена Света литургия

Преди 106 години камбанен звън оглася Разлог и възвестява така жадуваното Освобождение. Стъпалата в м. Голак още пазят стъпките на Георги Чапкънов, който казва добрата вест на жителите на града. Така Разлог започва да пише своята нова история.
Днес празничният ден започна с тържествена Света литургия в църквата „Свето Благовещение“, на която присъстваха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, зам.кмета Иван Гюров, зам.-кмета Венцислав Гърменов, секретаря Димитър Крънчев, кметове на населени места, служители от ОбА-Разлог, представители на политически партии, общественици, жители и гости на града. Службата бе водена от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от Неврокопската епархия.
Празникът продължи с вдигане на знамето на Република България от армейците от военното формирование в гр. Благоевград, както и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Кметът инж. Красимир Герчев поднесе искрените си поздрави към своите съграждани. Той каза, че както хората в миналото са поддържали вярата в бъднините и са се борили за свободата, така и ние трябва да се стремим да вървим напред с гордо вдигнати глави. Слово към жителите и гостите на град Разлог поднесе и областният управител на област Благоевград – Бисер Михайлов.
Интерес за жителите и гостите на града бе и изложбата „Разлог – древен и млад“, която представя града от древността до днес.
От 17:00 часа Община Разлог кани всички на специална среща – „Среща на мегдана“. Повод за поканата е откриването на още един символ на града, който ще затвърди името на Разлог като „Град пазител на традициите“. В центъра на града, на павилиончето „Двете залепени“ ще грейне картина, наречена „Среща“. За откриването й самодейците от Разлог са подготвили танцово - музикален сюжет, който ще разкаже за символиката на това емблематичното за града място.
Празничният ден ще завърши с концерт на Янко Неделчев, който ще се състои от 18:00 часа на Централния площад на града. Гост изпълнители ще бъдат Славка Калчева, сестри Филатови, Христо Косашки и танцова формация „Накит“, танцова двойка „Импулс“ и танцов клуб „Пирински наниз“, с ръководител Мария Калоянова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета