МВР Благоевград получи 19 нови служебни автомобила - blagoevgrad.utre.bg

МВР Благоевград получи 19 нови служебни автомобила

11 октомври 2018, 15:04 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

  • Снимка:
    МВР

Новата високопроходима техника ще бъде използвана и в малките населени места

След отслужен водосвет директорът на ОДМВР-Благоевград  ст.комисар Николай Хаджиев връчи ключовете на 19 нови служебни автомобила. Те са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“.  Освен за охрана на граничните райони новата високопроходима техника ще бъде използвана и в малките населени места за охрана на обществения ред и противодействие на конвенционалната престъпност. Те са оборудвани с най-новата и съвременна техника за осъществяване на полицейските дейности, включваща ТЕТРА станции за радиовръзка, камери за видеонаблюдение, системи за идентификация на номерата на МПС, средства за обезпечаване на местопроизшествия, заградителни мероприятия, всякакъв вид видео наборна техника за обезпечаване на полицейската дейност, таблети и 4G връзка.

Разпределението по Районни управления в област Благоевград  е 3 автомобила – за РУ Сандански, 3 – за РУ Петрич, 3 – за 01 РУ-Благоевград, 3- за 02 РУ-Благоевград, 2 – за РУ-Гоце Делчев, 2 – за РУ-Банско, 2 – за РУ-Разлог и 1 - за сектор „Охранителна полиция“ при ОДМВР-Благоевград.

Старши комисар Николай Хаджиев изрази задоволството си от обновяването на автопарка на дирекцията и подчерта, че автомобилите ще бъдат в полза, както на дейността на полицейските служители така и на обществото.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета