Избрани Новини

Туристи от три страни си дадоха среща на Бесна кобила

Събраха се планинари от България, Сърбия и Македония

В края на всяка година, когато е време за равносметка за изминалата година, туристи от България, Сърбия и Македония провеждат традиционна среща в ски курорта Бесна кобила.Тази година тя бе на 10-11 ноември.
Тръгнаха вчера в посока ГКПП „Олтоманци” – Босилеград – Власинско езеро. Направиха разходка в планината Грама през красивата брезова гора. Езерото е с площ 15 000 квадратни метра и се намира сред девствена, екологично чиста природа. Разположено е на 1215 м.н.в.  и това го прави най-високото и най-голямото изкуствено езеро в Сърбия. Основната атракция на езерото са няколкото плаващи острова, образувани от торф, които „влизат в ход“ през май – юни, когато водата е достатъчно висока. През другото време са закотвени на брега. Най-известният плаващ остров е кръстен от местните „Моби Дик“ на белия кит от романа на американския писател Херман Мелвис.
Минаха през градчетата Владичин хан и Вранска баня до селцето Крива фея и в хижата в планината Бесна кобила бе нощувката и празничната вечер. Под звуците на жива музика и вкусни местни ястия и питиета продължи вечерта.
Днес всички заедно изкачиха връх Шупла падина /1868 м.н.в./



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов