Избрани Новини

Как живее "Крилатият съсед“?

Документален филм за живота на белия щъркел ще бъде представен от 18 ч. в Гоце Делчев

Документалният филм "Крилатият съсед 2018", разказващ за живота на белия щъркел, ще бъде представен на 12 октомври, от 18 ч., в Дома на културата в  Гоце Делчев“ - съобщи за Радио Благоевград Димитър Попов, председател на местното дружество за защита на птиците.

„В рамките на пет минути във филма се разказва за живота на белия щъркел, за ролята му в природата и значението му за хората в гоцеделчевско, затова нарекохме филма „Крилатият съсед“, коментира още Димитър Попов. Той уточни, че  премиерата ще бъде съпътствана от кратка програма, с която ще бъде изказана благодарност към всички, помагащи в каузата по опазването на белия щъркел. Благодарствено писмо ще получи и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

„След премиерата на филма „Крилатият съсед“, ще бъде проведена и церемония по избор на кръстник на трите малки щъркелчета, които се излюпиха в гнездото под постоянно видеонаблюдение в село Баничан. Сред многобройните предложения за имена, има интересни идеи и на слушатели на Радио Благоевград. Специално жури ще определи кои от предложенията са най-подходящи за имена на щъркелчетата, а своеобразният кръстник ще получи малка награда от организаторите в знак на признателност“ - коментира още Димитър Попов от БДЗП-Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)