Избрани Новини

Започва "Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”!

Идват 28 от най-добрите танцови формации от страната

За четвърта поредна година град Сандански се превръща в сцена на българското родно творчество в качеството си на домакин на Танцовия фестивал за любители-танцьори „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява”! За четвърти път на най-красивата сцена на Летния театър организаторите от СНЦ „Фолклорен ансамбъл "Македонска хубост” посрещат 28 от най-добрите танцови формации от всички кътчета на родината.  Превърнал се в символ на пленяващ ритъм, смайваща красота на нашенска народна носия и песен, фестивалът дава поредната сериозна заявка за значима културна проява на град Сандански!
На емблематичната за фестивала церемония по връчването на наградите ще бъде показана иконата и разказана историята на единствената българска светица, изографисана в родна носия – Света Злата Мъгленска.
За първа година Неврокопска митрополия  в лицето на своя архипастир Митрополит Серафим ще присъди и връчи награда на танцов клуб.
За първа година Телевизия „Родина” ще връчи почетна награда „Костадин Руйчев” на  своя фаворит, осигурявайки безплатен видеоклип и многократно телевизионно излъчване.
С промяна в регламента организаторите удвояват наградите и ще излъчат призови места в два конкурсни кръга.
Неповторимата красота на родното ни танцувално изкуство ще разкрият специалните гост-участници от Фолклорен ансамбъл „Тракия”, а песните на Теди Еротеева и Карамфил Божиков ще докоснат всяко българско сърце, споделило сбъднатата мечта на организаторите.
„Хоро и песен нека помним и мъдростта народна да припомним – единство, памет и добро – да станем всичките „Едно”!
Откриването е днес в 10:00 ч., Летен театър, град Сандански



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)