Избрани Новини

30 млади предприемачи ще обучават в Белица

Шест месеца ще продължи проектът

Новият проект на сдружение ВИА СИВИК е "Предприемачество с планински релеф! Насърчаване на младежката инициативност към иновации и трансформации". Той е разработен в партньорство с НЧ "Георги Тодоров -1885“" - Белица и получи финансиране по Национална програма за младежта (2016-2020).

Проектът стартира от 1-ви октомври 2018 г. и ще продължи 6 месеца.

Целта му е да се насърчи предприемаческия дух на младежите в местната общност, за да припознаят възможностите и ресурсите на средата като потенциал за стартиране на собствен бизнес.

Проектът предвижда серия от обучения на 30 бъдещи млади предприемачи, чрез които те ще усъвършенстват собствените си личностни умения – лидерски, презентаторски, поемане на отговорност и риск, ефективно комуникиране, преодоляване на страха от грешки и др., необходими за да бъдат успешни като автономни икономически фактори.

Участниците ще повишат знанията си за предприемачеството и ще се научат да използват практически инструменти за създаване на устойчив бизнес модел, съобразен с местната реалност, а така също и начините за финансиране и фондонабиране. Чрез обмен на добри практики те ще обогатят идеите си за възможна предприемаческа инициатива и ще се фокусират върху съвсем конкретна, която ще развият с помощта на професионални консултанти и е съвсем реално да стартират.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)