Избрани Новини

Два фестивални дни на "Златен кестен" изпълниха Петрич с музика

Новините

14-10-2018, 17:52

Снимка:

Община Петрич

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес награждават победителите в "Златен кестен" - Петрич

В конкурса за изпълнител Даниан взе първа награда

Силно беше 24-то издание на Международния музикален фестивал "Златен кестен" Петрич. В двете фестивални вечери хиляди петричани и гости на града изпълниха градския площад. Дванадесет изпълнители от България, Македония, Сърбия и Албания излязоха на сцената в Петрич в конкурс за нова популярна песен и конкурс за изпълнител на Международния музикален фестивал "Златен кестен". Жури в състав Петко Петков, Йордан Георгиев и Валери Яворов оцени текстовете, изпълненията и сценичното поведение на участниците.

В конкурса за изпълнител класирането се подреди: първа награда за певицата Даниан; второ място за трио "Джентълмен"; трето място за Антония Маркова. В конкурса за нова популярна песен първата награда беше присъдена отново на изпълнителката Даниан и нейната песен "Ти и аз". Втора награда за Маргарита Хранова и песента "Когато". Трета награда за Бонимир Бонев и песента "Нещо на испански". Присъдени на Международния музикален фестивал "Златен кестен" бяха и три специални награди. Приз за сценично излъчване беше присъден на изпълнителя Огнен от съседна Македония. Приз "Евтим Евтимов" за най-добър текст получи Ивайло Герасимов и песента „Лято“. Наградата на НЧ „Братя Миладинови - 1914“ Петрич заслужи група „Рефлекшън“ с песента „Не е късно“. В приветствените си думи кметът Димитър Бръчков отбеляза, че емблематичният за Петрич фестивал, който е придобил и международна популярност, тази година отново е вдъхновяваща трибуна за млади , талантливи и амбициозни изпълнители.

"Тази сцена посрещна цветът на съвременната музика и това е огромна чест за всички нас като домакини", обобщи Димитър Бръчков. Гостуващи изпълнители на сцената на Международния музикален фестивал "Златен кестен" бяха: DJ Таркан, Pavel&Venci Venc, балет “НОВА“, Симеон Коруновски, Томислава, Яница, Диона, 4MAGIC, Маги Джанаварова, Неделяна Христова, Валентина Александрова. Организатори на фестивала са Община Петрич и НЧ "Братя Миладинови -1914".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов