Избрани Новини

Започват засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Ще се правят по метода “широкообхватен контрол”

От днес до 21 октомври 2018 г. на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) ще бъдат извършени засилени проверки над товарните автомобили и автобусите.
Подобни операции са заложени в графика на TISPOL, за да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежко ПТП с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-голeми в сравнение с другите тежки инциденти на пътя.
Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.
Проверките ще се правят по метода “широкообхватен контрол” и ще се следи и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и за платена винетна такса. Те ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”. Проверки ще бъдат извършвани и за транспортиране на нелегални мигранти; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки; превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)