Избрани Новини

Български артисти с първо място на Фестивал на светлината в Берлин

Българското шоу се класира за финал сред още 18 продукции от 7 държави

Тази неделя българското студио за 3D мапинг MP-Studio спечели първото място в специална категория “Нека създадем по-добро бъдеще” на един от най-големите фестивали за светлинно изкуство в света - Festival of Lights в Берлин. Състезанието се проведе на емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула в града. Българското шоу се класира за финал сред още 18 продукции от 7 държави, а след вот на публиката стана ясен и финалистът – създаденият от родните артисти спектакъл, носещ заглавието “Потокът” (The Flow).  
Това е втората награда, която  MP-Studio печели за свое произведение, красящо берлинската телевизионна кула – през 2016 г. те отново получават отличие за своето 3D мапинг шоу, проектирано на нея. Освен  това, те са и първият победител в историята на фестивала, извоювайки си първото място за преобразяването на Бранденбургската врата година по-рано – през 2015 г. С тази, наградите, които  българските артисти печелят по време на фестивала стават три.
В дните между 5 и 14 октомври, като част от „Фестивал на светлините“, българите преобразиха с впечатляващи 3D мапинг проекции още две от най-известните сгради в германската столица – Бранденбургската врата и Германския исторически музей. Шоуто, което промени облика на Бранденбургската врата, превърна красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят. Пътешествието из цялата планета бе посветено на многоликостта Берлин.  
Българите създадоха и специална продукция по случай седемдесетата годишнина от създаването на Израел. Светлинният спектакъл се появи на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова сграда в Берлин - Германския исторически музей и разкри пред зрителите богатата култура, история и изкуство на страната.
За „Фестивал на светлините“
„Фестивал на светлините“, Берлин, е един от най-известните фестивали за светлинно шоу в света. Традиционно той се провежда през октомври, като за 14-та поредна година превръща най-известните исторически забележителности, монументи, улици и площади в германската столица в огромна светлинна инсталация.  
За MP-Studio
MP-STUDIO, основано през 2008 година, е високотехнологична компания специализирана в 3D Projection Mapping и интерактивни визуални решения за събития.
Компанията е пионер в бранша и се нарежда сред най-успешните в сферата със своите над 180 проекта в света: Австрия, Белгия, България, Германия, Грузия, Гърция, Дания, Дубай, Катар, Кувейт, Ливан, Русия, Франция, Холандия, Швейцария и др. Компанията е специализирана в създаването на шоу продукции, интерактивни инсталации, визуални ефекти, интериорни и екстериорни проекции върху сгради и триизмерни обекти, холограми, 4D Experience: лазерен и видео мапинг, лед мапинг, водна проекция, 3D анимации за виртуална реалнос




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)